Hyaluronsyre – din redning til tør hud

I18n Error: Missing interpolation value "dato" for "Skrevet af {{ author }} den {{ dato }}"

Hyaluronsyre, fugtmagneten over dem alle.

En universal fugtgiver til alle hudtyper på alle tidspunkter, men aldrig alene.

Hyaluronsyre, der er priset af både læger, hudlæger og kosmetikere, er kommet i fokus gennem de sidste par år og er hurtigt blevet en fast ingrediens i alt fra kosttilskud til hudpleje. Hyaluronsyre er elsket for sine kraftfulde fugtgivende og styrkende egenskaber i led og sener, og dens fugtgivende anti-aging egenskaber for huden.

5 korte om Hyaluronsyre:

  • Kan holde 1000 gange sin egen vægt i vand
  • Fugter huden indefra og ud
  • Reducerer rynker og øger elasticiteten i huden
  • Hjælper sårheling og reducerer ardannelse
  • Smører leddene, øjnene og organer

At inkorporere hyaluronsyre i sin daglige skønhedsrutine er et vigtigt skridt til at bevare en sund, elastisk og glødende hud, og er ofte et svar på spørgsmålet om, hvordan man bekæmper tør, dehydreret hud. Derudover har Hyaluronsyre fugtgivende egenskaber til bl.a. led, sener, indre organer, øjnene, og gives feks til patienter med osteoartrose, som er den almindeligst forekomne ledsygdom.

Hvad er Hyaluronsyre ?

Hyaluronsyre er et naturligt forekomne molekyle i kroppen og huden og er også kendt som hyaluron eller HA. De steder i kroppen hvor hyaluronsyre findes, fungerer det som et bindevæv i bl.a. hud, led og øjnene. Hyaluronsyre indgår også i en lang række funktioner. Hvis du får et sår eller en skade på huden, bidrager hyaluronsyre til helingen. Hyaluronsyre aktiverer også de celler som har en antiinflammatorisk virkning, hvormed immunforsvaret sættes på arbejde for at stoppe eventuelle bakterier i at udvikle sig.

Hyaluronsyre vedligeholder kollagen og elastin (grundlaget for en ungdommeligt udseende hud) ved at hjælpe dem med at bevare fugten. Hvert molekyle har kapaciteten til at holde 1000 gange sin egen vægt i vand, hvilket gør det til en kraftfuld fugtgiver: fylder huden indefra for at reducere forekomsten af ​​rynker.

Over 70% af vores krop består af vand, så det er nøglen til smuk hud og generel velvære at holde fugtniveauet højt, og det hjælper Hyaluronsyre med til.

Hyaluronsyre i mad.

Hyaluronsyre findes også i mad, primært animalske fødevarer. Det betyder også, at den Hyaluronsyre som bruges i plejeprodukter og kosttilskud, ofte er af animalsk oprindelse. Hyaluronsyre findes primært i kød som f.eks. lever. Dog findes der også mængder af Hyaluronsyre i bananer, citrusfrugter og bladgrøntsager.

Både Hyaluronsyre og Kollagen er effektive fugtgivere for vores hud. Både Hyaluronsyre og Kollagen er naturligt forekomne i vores krop, hvor kollagen er et protein der findes i led, knogler, tænder, brusk og hud. Kollagen produktionen falder med alderen – faktisk allerede fra du fylder 25. Det er også derfor, at du her begynder at få fine linjer i ansigtet og med tiden rynker. Hyaluronsyre og kollagen har det til fælles, at de begge spiller en vigtig rolle i forhold til at holde huden fugtig, spændstig og elastisk. 

Spændstig, ungdommelig hud

Størstedelen af Hyaluronsyre – ca 50% – findes i huden. Her fungerer det i mellemrummet mellem hudcellerne, hvor det udfylder huller mellem hudens kollagen og elastin.

Det har også antioxidante og anti-inflammatoriske egenskaber, så ud over at det hjælper med at tilføre fugt og stramme huden op, kan det også hjælpe med at beskytte huden mod ældningspåvirkningerne fra skadende frie radikaler og berolige stresset hud.

Fornyelse af huden

Hyaluronsyre omsættes efter kun 2-3 dage i huden, og vi nedbryder omkring en tredjedel af vores hyaluronsyre hver dag. Selvom vores kroppe genopbygger det naturligt, falder mængden efterhånden som vi bliver ældre. Mængden af Hyaluronsyre begynder typisk at falde efter 40 års alderen, og nogle mennesker over 60 har stort set ingen Hyaluronsyre tilbage i huden. Eksterne faktorer kan også nedsætte niveauerne som feks forurening, rygning og alkohol.

For at modvirke disse ældningspåvirkninger er det afgørende at understøtte hudens Hyaluronsyreniveauer med påføring i hudpleje-form eller kosttilskud for at bevare en ungdommelig, fyldig og glødende hud.

Størrelsen på molekylet betyder noget

Hyaluronsyre findes på markedet i forskellige molekylestørrelser. Det vil have en betydning for, hvor langt ned i huden Hyaluronsyren kommer. Hvis molekylerne er store vil de lægge sig ovenpå huden, hvorimod de mindre molekyler kan trænge ned i de dybere hudlag, dette ønskes hvis Hyaluronsyren skal have en anti-age effekt udover kun at være fugtgivende.

Sådan bruger du Hyaluronsyre

Hyaluronsyre kan også bruges forkert og faktisk have den modsatte effekt end forventet. Hyaluronsyre kan nemlig dehydrere huden, hvis produktet ikke er omgivet af nok fugt. I miljø med tør luft eller manglende fugt i hudplejen, vil Hyaluronsyren finde fugten "indefra" og det kan forårsage dehydrering af din hud. Hvis det anvendes som booster, serum eller i en maske, så afslut derfor altid med en dag- eller natcreme, så du forsegler fugten. Anvend en creme passende til din hudtype, for det bedste resultat.

Se efter produkter, der indeholder Hyaluronsyre med en "lav molekylvægt" - nogle gange vises dette på ingredienslister som natriumhyaluronat. Disse mindre molekyler har vist sig at nå de nederste lag af huden og levere fugtgivende, anti-age egenskaber.

Fugt indefra

Wellness starter indefra, og ønsker du udover en elastisk ungdommelig hud, også velsmurte led og optimal fugt til øjne, sener og organer, opfylder Hyaluronsyre alle disse mål.

Kosttilskud med Hyaluronsyre gavner huden over hele kroppen, og det giver også ekstra smøring til øjne, led og sener. For at få de bedste anti-aging resultater kan du med fordel kombinere kosttilskud og hudpleje med hyaluronsyre.

Der er flere kosttilskud på markedet allerede, som indeholder Hyaluronsyre, feks kollagenpulver, kapsler og shots.

 

← Ældre artikler Nyere artikler →

BodyGlow

RSS
Acne Hudpleje immunforsvar mælkesyrebakterier Probiotika Rosacea sund tarm

Den sunde tarmflora

Af BodyGlow .

Præbiotika, Probiotika og Postbiotika - hvad er forskellen? De 3 biotika er alle gode tarmflora som hjælper til en sundere krop. Der findes tre slags...

Læs mere
Anti-age Collagen Collagen kapsler Collagen pulver Exo Lab Fugt Kosttilskud Rynker Stress Tør Hud Vild Nord

Kollagen: Kroppens byggesten til sundhed og skønhed

Af BodyGlow .

Kollagen er en uundværlig komponent i vores krop, som ikke kun giver struktur og styrke til hud, hår, negle, sener og led, men også spiller...

Læs mere