Probiotika - hvad er det ?

I18n Error: Missing interpolation value "dato" for "Skrevet af {{ author }} den {{ dato }}"

Sund hud og bedre immunforsvar

Ordet probiotika kommer fra græsk og betyder "for livet". 

Maven er en af vores vigtigste organer, når det kommer til at have et stærkt og godt immunforsvar. Vores mave bearbejder alt det vi indtager, og det er derfor vigtigt at vi har det rigtige bakterieflora i maven og tarmen, for at vores krop er i balance og vi føler velvære. Her kommer probiotika ind i billedet.

Mælkesyrebakterier og probiotika minder utroligt meget om hinanden. Probiotika består oftest af mælkesyrebakterier, men kan også bestå af andre levende organismer. Probiotika har den samme funktion som mælkesyrebakterier, da de begge bidrager til at øge de gode bakterier i tarmen.

Probiotika er unikke levende mikroorganismer, dvs. bakterier, som indtaget i tilstrækkelig mængde har en videnskabelig påvist gavnlig sundhedseffekt. De findes naturligt i vores krop og på vores hud, men kan også indtages gennem kosten eller kosttilskud. Bakterierne man bruger i kosttilskud er ofte mælkesyrebakterier, hvorfor man ofter omtaler probiotika, som mælkesyrebakterier. Probiotika er skabt gennem en fermentering. 

 

 

Mikrobiotaen i vores mave

For at forstå hvad probiotika er og kan hjælpe os med, må vi først forstå en af kroppens vigtigste organer: tarmsystemet

I tarmsystemet findes mikrobiotaen, som består af mange forskellige bakteriefamilier og mikroorganismer, der har stor betydning for hudens sundhed. Sammensætningen af bakterier påvirker nemlig vores immunforsvar, som beskytter os imod infektioner og inflammation - også i huden.

De mest kendte bakterier er mælkesyrebakterierne, som optimerer optagelsen af næringsstoffer i tarmen og samtidigt sikre at tarmvæggen er tæt, så der ikke trænger skadelige stoffer ud i kroppen. Samtidigt skaber de et surt miljø, som de mange skadelige bakterier ikke kan leve i.  

Vild Nord Probiotics

Fra ubalance til balance

Fordøjelsen påvirkes af mange faktorer og er et komplekst system. Stress, ændringer i kosten, medicin såsom antibiotika og infektioner er alle faktorer, der kan påvirke vores fordøjelse.

Studier har vist at brug af probiotika kan hjælpe med at stabilisere mikrobiotaen, når den er i ubalance og dermed have en positiv effekt på vores velvære.

Mikrobiota i balance kan

  • støtte immunforsvaret
  • støtte hudens mikroflora
  • støtte optagelsen af næringsstofferne i det vi spiser
Immune stick

 

Probiotika kan

  • forøge gavnlige bakterier i din tarm
  • bidrage til etablering af sund mikrobiota

Probiotika er altså gode bakterier, som er udvalgt pga af deres gavnlige effekt. 

 Det skal et probiotika-kosttilskud 

  • Have videnskabelig dokumenteret effekt
  • Være aktive i hele holdbarhedsperioden 
  • Overleve turen igennem mave-tarmkanalen, klæbe til tarmslimhinden og koloniserer tarmkanalen
  • Stabilisere tarmens mikroflora  

 

 

Nøje udvalgte bakteriestammer 

Du kan som nævnt få probiotika (mælkesyrebakterier) i form af kosttilskud, der indeholde millioner af levende bakterier. 

Lactobacillus og Bifidobacterium er de mest almindelige anvendte stammer i probiotika. Selvom der er mange andre bakterier, er disse de mest populære og undersøgte typer af "gode" bakterier, der bruges i probiotika.  

Vores udvalg af Probiotika

Vi forhandler bl.a. veganske probiotika fra Vild Nord, som har udviklet en serie med 3 produkter, som alle kommer i en æske med 30 sticks - 1 til hver dag i en måned.

Vælg mellem:

Daily Flora - til dig som ønsker et enkelt tilskud til din kost

Immune - til dig som ønsker et enkelt tilskud med vitamin C

Mom to Be - til dig som ønsker et enkelt supplement i forbindelse med graviditeten

Vi forhandler også Probiotika kapsler fra Bak Skincare, som er et naturligt kosttilskud med A-vitamin. 

 

 

← Ældre artikler Nyere artikler →

BodyGlow

RSS
Acne Hudpleje immunforsvar mælkesyrebakterier Probiotika Rosacea sund tarm

Den sunde tarmflora

Af BodyGlow .

Præbiotika, Probiotika og Postbiotika - hvad er forskellen? De 3 biotika er alle gode tarmflora som hjælper til en sundere krop. Der findes tre slags...

Læs mere
Anti-age Collagen Collagen kapsler Collagen pulver Exo Lab Fugt Kosttilskud Rynker Stress Tør Hud Vild Nord

Kollagen: Kroppens byggesten til sundhed og skønhed

Af BodyGlow .

Kollagen er en uundværlig komponent i vores krop, som ikke kun giver struktur og styrke til hud, hår, negle, sener og led, men også spiller...

Læs mere